Je hebt het druk. Wil niet moeilijk doen of ver reizen, maar wel even een paar dagen helemaal niks doen. Dan weten wij waar je moet zijn! En let op: je kunt dit ook winnen! Maak kans op 2 nachten in Thermen Bussloo plus ontbijt en avondeten voor 2 personen. Inclusief deelname aan de Stress Release 1 workshop in het Banyan Centre van Thermen Bussloo. Ga naar vitaminstore.nl/bussloo en geef je op! Meedoen kan tot 7 mei 2020. 

Ontvang blog updates

Every body happy

Ik ga akkoord met de voorwaarden

Hoofdredactrice Sanne heeft het alvast voor je uitgeprobeerd. Dit is haar verhaal. Sanne: Of ik twee nachten bij Thermen Bussloo wil logeren? Is dat een vraag? Het is een van mijn favoriete sauna’s en het ligt in een prachtig gebied in de Veluwe (lees: wandelen!). Ook mocht ik meedoen aan een Stress Release workshop. Daar ging ik, tasje op de rug, boek mee en hop met het OV naar Bussloo. Onderweg nog wat werken op mijn computer en daarna offline. Heerlijk!

Adem in, adem uit
Ik hoor het de laatste tijd steeds vaker, mensen die ademworkshops doen en dat is vast niet voor niets. Volgens mij schuilt er iets magisch in onze ademhaling. Tijdens de Stress Release workshop van twee-en-eenhalf uur leer je optimaal ademen, want goed ademen, is volgens ademcoach Lianda van Dam, voluit leven. Het kan zijn dat je niet optimaal gebruik maakt van je adempotentieel door stress of een verkeerde lichaamshouding en dat zorgt voor minder energie. Lianda vertelt: “Optimaal ademhalen, vanuit je buik, is een sterk wapen tegen stress, je maakt gelukshormonen aan en geeft je lichaam de kracht om te herstellen en tot rust te komen.” We starten met verschillende oefeneningen en er komt meteen een rust over me heen. Dat verbaast me. Ik had niet verwacht dat het zo’n duidelijk effect zou hebben. Ik voel me meteen energieker en dit is zo praktisch en simpel! Iets dat ik gemakkelijk kan toepassen in mijn dagelijkse leven.

Actief ademhalen
Daarna gaan we actief ademhalen en daar word ik letterlijk stil van. Tijdens de ademsessie komt er wat spanning los, dat voel ik in mijn lijf. Aan het einde beland ik in een diepe rust. Mijn hoofd is stil en ik voel me zo licht als een veertje. Wanneer de cursus is afgelopen ben ik een ander mens, alsof ik een goede nacht slaap achter de rug heb: energiek, wakker en helder. En dat zie ik ook bij de medecursisten, er zit een twinkel in hun ogen.

Lunch in de bossen
Na de cursus ga ik wandelen. Thermen Bussloo is gelegen op de Veluwe, aan het prachtige meer van Bussloo dat omringd is door bossen en weidevelden. Het lijkt wel of alles mooier is. Ik ben duidelijk meer aanwezig. Wat een goed begin van een paar dagen weg. Tijdens het wandelen stuit op het Hof van Bussloo. Het restaurant ligt aan de rand van de bossen en daar strijk ik neer voor een lunch. Door de ademhalingssessie heb ik het voel dat ik al heel lang van huis weg ben, het is letterlijk een reset.

Tropische verrassing
Na de lunch wandel ik voldaan terug naar Thermen Bussloo en daar ga ik naar de sauna. Er is veel keuze: een zoutkristalgrot, voetenbaden, bubbelbaden, wisselbaden, verschillende sauna’s, een rustruimte met waterbedden, zonnebanken en een ruimte voor yoga, meditatie en verwante rituelen. Ook zijn er de hele dag opgietingen. Nieuw bij Thermen Bussloo is het Zoutwaterbad, geïnspireerd op de cenotes in Mexico: een grot of poel met helder water. Het lijkt wel te regenen in deze prachtige, ronde grot. Even waan ik me in een tropisch regenwoud. Overal hangen planten, het water is heerlijk zacht en warm en er klinkt rustgevende muziek. Ik dobber lekker in het zoute water en staar door het open dak naar buiten. Als ik nog niet rustig was, dan werd ik dat nu wel.

Slapen als een roos
Rozig na een dagje sauna wandel ik ’s avonds naar een van de drie restaurants van Thermen Bussloo. Alsof ik nog niet genoeg verwend ben krijg ik daar heerlijk eten voorgeschoteld. Soms vind ik het eten bij een sauna wat tegenvallen, maar dat is hier niet het geval! Na een bijzondere dag kom ik terug in de luxe hotelkamer. Ik zak weg in het zachte bed en val voldaan in slaap. Dit kan ik nog wel even volhouden! Aan het einde van mijn minivakantie loop ik fris en fruitig naar buiten. Alsof de rest van de wereld even niet bestond. Dus vraag je jezelf af waar je naar toe moet om tot rust te komen? Dan weet ik het antwoord: Thermen Bussloo.