Ingrediënten

Olijfolie
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 theelepel gemalen komijn
500 gram gesneden broccoli
1 middelgrote courgette in stukjes
3 bosuitjes
400 ml kokosmelk
500 ml water
1½ bouillonblokje
twee handjes muntblaadjes
halve limoen
als garnering eventueel chiazaad, lijnzaad, pompoenpitten en een scheutje olie.


Hoe maak je de soep?

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg dan de knoflook en één theelepel komijn toe. Roer dit even om en doe de broccoli en de courgette erbij. Hak vervolgens de bosuitjes fijn en voeg ze ook aan de pan toe. Doe dan het blikje kokosmelk erbij plus een halve liter water toe en voeg 1½ bouillonblokje (bewaar eventueel een klein beetje kokosmelk voor de garnering). Breng de soep aan de kook en laat draai zodra de soep kookt het vuur laag. Laat het geheel dan 15 minuten pruttelen met een deksel op de pan. Snijd intussen de muntblaadjes fijn en draai na 15 minuten het vuur uit. Doe de munt in de pan met het sap van een halve limoen en maak er met een staafmixer een glad geheel van. Gebruik voor de garnering eventueel wat kokosmelk, munt, chiazaad en pompoenpitten (zie foto).
Ontvang blog updates

Every body happy

Ik ga akkoord met de voorwaarden