Deze rode linzensoep is simpel, gezond, vullend en heerlijk met Turks brood en een lekkere yoghurtdip. 

Ontvang blog updates

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Benodigdheden

125 Gram Rode Linzen
750 l Gekookt water
1/2 Groentebouillon blokje
1 Wortels in klein blokjes
1 kleine aardappel in kleine blokjes
1 Grote gesnipperde Ui
1 Tenen knoflook uit de pers
1/2 fijn gesneden rode peper
10 gram gehakte peterselie
Sap van een halve citroen

Bereiding

Verhit een ruime hoeveelheid olijfolie in de pan en fruit daarin het uitje. Voeg er dan de knoflook aan toe en laat deze ongeveer 1 minuutje meebakken. Doe dan de wortel en de aardappel erbij en fruit dit een beetje aan. Blus het geheel af met gekookt water en voeg het bouillonblokje, de rode peper en de linzen toe. Laat het 30 minuten koken. Vergeet niet om af en toe even te roeren om er zeker van te zijn dat de linzen niet aankoeken. Als de linzen gaar zijn pureer je soep. Garneer met wat peterselie en een beetje citroensap.