Na een drukke dag een heerlijke pre-made maaltijd uit de vriezer pakken en opwarmen is toch het allerfijnste wat er is! Daarom hebben de dames van Chickslovefood het Vriezerproof-Kookboek uitgebracht. Boordevol lekkere en simpele recepten, met elk maar 5 ingrediënten. Van zo’n heerlijke zoete aardappelquiche kun je dus gemakkelijk 2x eten! 

Ontvang blog updates

Every body happy

Ik ga akkoord met de voorwaarden

NODIG VOOR 1 QUICHE

  • 4 zoete aardappels (zo’n 800 g)
  • 1 halve courgette
  • 6 eieren
  • 200 g cottage cheese
  • 2 tomaten

BEREIDING 45 MINUTEN

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in. Schil en was de zoete aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Schillen hoeft niet. Mix de plakjes zoete aardappel met zo’n 2 el olie en bedek er de ovenschaal mee door ze in laagjes overlappend op elkaar te leggen. Bak de aardappelen zo’n 15 minuten in de oven. Snijd ondertussen ook de courgette in heel dunne plakjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de courgette zo’n 5 minuten. Klop de eieren los met de cottage cheese en een flinke snuf peper en zout. Voeg de courgette toe aan het mengsel en verdeel vervolgens over de zoete aardappel. Snijd de tomaten in plakken en beleg de quiche hiermee. Bak de quiche nu nog zo’n 20 tot 25 minuten in de oven tot hij gaar is.

VRIEZERTIP

Laat helemaal afkoelen en vries in! Haal de ochtend dat je de quiche wilt eten uit de vriezer en warm ‘s avonds nog 10 minuten op in een voorverwarmde oven op 180 graden. De quiche kan tot twee maanden worden bewaard in de vriezer.

Heb jij deze heerlijke quiche gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. Wij zijn ontzettend benieuwd!