We zitten midden in de zomer, en dat is te merken! De temperatuurmeter komt ver boven de 20 graden uit. Wat is er dan fijner dan een heerlijk koud ijsje? Een zelfgemaakt koud ijsje (dat ook nog eens een stuk gezonder is dan de ijsjes uit de supermarkt)! Maak deze lekkere ijslollies met yoghurt en aardbei nu makkelijk zelf met dit recept.

Ontvang blog updates

No spam guarantee.

Ik ga akkoord met de voorwaarden

BENODIGDHEDEN

De hoeveelheid die je nodig hebt, hangt af van de ijslolly vormpjes die je gebruikt. Vul het vormpje met water en giet dit over in een maatbeker, dan weet je hoeveel vulling je ongeveer nodig hebt. Wij gebruiken voor 6 ijsjes:

  • 200 ml yoghurt
  • 200 gr aardbeien
  • 1 banaan

BEREIDING

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer alle ingrediënten in een blender of met de staafmixer fijn. Schenk het mengsel in ijslollievormpjes. Zet ze vervolgens minimaal 5 uur in de vriezer. Eventjes wachten en daarna genietennnn!

Heb jij deze heerlijke gezonde ijsjes gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. Wij zijn ontzettend benieuwd!