Dit heerlijke recept komt uit het boek Week Light van Donna Hay. Deze lentesoep is niet alleen ontzettend lekker, maar zit ook nog eens vol vitaminen! En het geheime ingrediënt in deze soep? Kurkuma!

Ontvang blog updates

No spam guarantee.

Ik ga akkoord met de voorwaarden

Kurkuma
Kurkuma (botanische naam Curcuma longa, ook wel geelwortel en turmeric genoemd) heeft verschillende gunstige effecten op de gezondheid. Kurkuma ondersteunt de normale werking van hart en bloedvaten, draagt bij aan een normaal cholesterolgehalte en ondersteunt de normale functie van de spijsvertering. Kurkuma kan het beste in combinatie met zwarte peper worden ingenomen, omdat het zonder zwarte peper niet zo goed door de darmen wordt geabsorbeerd. Maar met dit gerecht komt dat helemaal goed, want de grof gemalen zwarte perper staat zeker op het ingrediëntenlijstje! Kurkuma is ook verkrijgbaar als capsules, daar is ook vaak peper extract aan toegevoegd.

WAT HEB JE NODIG
voor 4 personen

  • 60 ml olijfolie extra vergine
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl komijnpoeder
  • Zeezout
  • Grofgemalen zwarte peper
  • 6 wortels, geschild, grof gesneden
  • 1 ui, gepeld, in partjes
  • 2 l groentebouillon
  • 70 g lichte tahin
  • 400 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en licht gekneusd
  • Handje korianderblaadjes
  • Griekse yoghurt, voor erbij
  • Lichte tahin, voor erbij

BEREIDING
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed 2 grote bakplaten met bakpapier. Roer in een grote kom de olie, kurkuma, komijn en zout en peper door  elkaar. Schep de wortel en ui erdoor. Verdeel de groentes over de bakplaten en bak 25 minuten in de oven of tot ze goudbruin en net gaar zijn. Schep de gare groentes in een grote pan. Schenk de bouillon erbij, voeg de tahin toe en pureer de soep met een staafmixer. Zet de soep op matig vuur en breng zachtjes aan de kook. Roer de kikkererwten erdoor en verwarm nog 5 minuten of tot de soep heet is. Schep de soep in kommen en bestrooi met koriander. Schep er wat yoghurt en tahin op en dien op. Genieten maar!