Mythe #2: smoothies zijn niet gezond omdat je de vezels kapot maakt

Deze mythe kunnen we ook naar het rijk der fabelen verwijzen. Volgens Renger Witkamp, hoogleraar voeding en farmacologie aan de Wageningen Universiteit, zijn voedingsvezels microscopisch klein en kunnen deze echt niet kapot gemaakt worden door een blender (bron).

Ontvang blog updates

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Mythe #3: smoothies maken kost veel tijd

Binnen een paar minuten heb je een groene smoothie gemaakt. Je moet hier wat handigheid in krijgen en bedenk dat je gewoon grove stukken groente en fruit in de blender kan doen. Verspil je tijd dus niet aan het fijn snijden van groente of fruit.

Je begint met de vloeistof in de blender te doen. Vervolgens voeg je hier de groene bladgroente aan toe. Spinazie bijvoorbeeld. Spinazie kan je gewassen kopen en kan je rechtstreek vanuit de zak in de blender doen. Boerenkool kan je ook gesneden en gewassen kopen zodat het rechtstreeks de blender in kan.

Vervolgens zet je de blender aan zodat de groente alvast goed fijn gemalen kan worden. Ondertussen ga je het fruit schoon maken. Van een banaan haal je de schil en je breekt deze in een stuk of 5 grote stukken. Dit voeg je toe in de blender met bijvoorbeeld nog een handje frambozen. Nog even een minuut laten blenden en klaar.

Lees hier deel 1 van ‘kun je afvallen met smoothies? vijf mythes’, zondag zullen we deel 3 uploaden waarin we vertellen van welke smoothies je wel afvalt en van welke niet. 

Geschreven door Oscar Helm van happyhealthy.nl

oscar-helm