Deze hummus met rode biet is gemakkelijk te maken en ziet er super feestelijk uit.  Kikkererwten zijn bovendien, net als andere peulvruchten, bijzonder voedzaam. Ze bevatten de traagste koolhydraten die er bestaan en daardoor maakt je bloedsuikerspiegel geen sprongetje.

Ontvang blog updates

No spam guarantee.

Ik ga akkoord met de voorwaarden

Ingrediënten voor 1 bakje

2 gekookte rode bieten
400 gram uitgelekte kikkererwten
2 el tahin
2 teentjes knoflook
1/2 tl komijn
1/2 tl tijm
1 takje gehakte peterselie
Sap van een halve citroen
Peper
Zout
Olijfolie

Bereidingswijze

Schil de bieten als dat nodig is en snijd ze in parten. Besprenkel ze met olie, peper en zout en wat tijm. Rooster ze vervolgens ongeveer 35 minuten op 180 graden, haal ze als ze gaar zijn uit de oven en laat ze afkoelen. Meng daarna alle ingrediënten in een keukenmachine totdat het een gladde pasta is. Vind je de hummus te dik? Voeg er dan extra olijfolie aan toe of een wat water.  Als garnering kun je er nog wat peterselie overheen doen. Serveer bijvoorbeeld met geroosterd brood.

Benieuwd naar onze andere lekkere, simpele en gezonde recepten? Kijk hier.