Deze bietenchips uit de oven bevat nauwelijks calorieën en is gemakkelijk te maken!

Dit heb je nodig

  • Rauwe bieten – 2
  • Olijfolie – 3 eetlepels
  • Zeezout – ½ theelepel

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 150 graden. Schil de bieten en snijd ze in dunne plakjes met een keukenmachine of een mandoline en dep ze af met keukenpapier. Verdeel met een eetlepel olijfolie over de bakplaat en leg daar de bietenplakjes op, sprenkel vervolgens bovenkant van de bietenplakjes ook met olijfolie en verdeel dit met kwast. Bak de plakjes dan ongeveer 20 minuutjes totdat de zijkanten een beetje gaan opkrullen.  Draai de bietenchips dan om en bak ze in nog eens 15 – 20 minuten knapperig. Als je ze vervolgens uit de oven haalt en ze af laat koelen dan worden ze nog knapperiger. Doe er naderhand nog wat zeezout over en klaar zijn je chips.

Ontvang blog updates

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )