Deze geroosterde pompoensalade met spinazie en walnoten is binnen 45 minuten gemaakt en geschikt voor 2 personen. Als je van kaas houdt zou je nog kunnen variëren met geitenkaas of feta.

Ontvang blog updates

No spam guarantee.

Ik ga akkoord met de voorwaarden

Benodigdheden

– 300gr pompoen
– 200gr spinazie
– 75gr walnoten
– 2 eetlepels balsamico azijn
– 1 theelepels honing
– 1,5 theelepels mosterd
– olijfolie
– zout en peper

Zo maak je het

1. Meng voor de dressing de balsamico azijn, honing en mosterd in een kom. Roer het geheel goed door. Voeg dan 2 eetlepels olijfolie toe en doe er naar eigen smaak nog peper en zout bij. Zet de dressing afgedekt in de koelkast.
2. Verwarm de oven op 200 graden. Schil de pompoen, haal de pitten en draden eruit en snijd de pompoen in kleine stukjes.
3. Meng de pompoenstukken met drie eetlepels olijfolie in een ovenschaal en bestrooi ze dan met peper en zout. Zet de schaal voor circa 30 minuten (bij stukjes van 2 bij 2 cm) in de oven, de pompoen is gaar al hij zacht is.
4. Rooster de walnoten dan in een droge koekenpan.
5. Haal de pompoen uit de oven en laat het eventjes afkoelen. Roer dan de spinazie met de dressing door elkaar. Doe er vervolgens de pompoen bij en de walnoot en besprenkel het eventueel met nog wat balsamico olie.

Voila! Klaar is je heerlijke geroosterde pompoensalade met spinazie en walnoten.

Kijk hier voor andere healthy recepten.