geroosterde artisjok met knoflook en oude kaas

Ingrediënten voor 4 halve geroosterde artisjokken met knoflook en oude kaas.

Ontvang blog updates

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Ingrediënten

2 verse artisjokken
2 citroenen
60 ml extra-virgin olijfolie
5 teentjes knoflook
3 takjes verse tijm
50 gram oude kaas
Zout en peper naar smaak

En:

1 grote, vierkante ovenschaal
Schaar
Aluminiumfolie
Bereiding:

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vul een grote kom met water en pers hier 2 citroenen in uit. Tijdens het schoonmaken van de artisjokken leg je ze hier telkens in, dan kleuren ze niet bruin.
Maak de artisjokken schoon; snijd ongeveer 3 cm van de stam en 3 cm van de bovenkant van de artisjok en leg dan in citroenwater voordat je met de tweede begint.

Maak nu de bladeren schoon door van elk blad met een schaar ongeveer 1 á 2 cm af te knippen. Leg de artisjok na ongeveer 5 bladeren weer in het citroen water en pak de volgende. Zo blijft hij mooi groen.

Snijd na het knippen de artisjokken doormidden en haal het zachte gedeelte uit het midden. Dat doe je door de haartjes weg te schapen.

Bestrooi de ovenschaal rijkelijk met olijfolie en leg hier de artisjokken op hun rug in. Voeg de knoflook, tijm en citroenplakjes toe. Ik heb de knoflook in de artisjokken gelegd onder de plakjes citroen. Zo komt de smaak optimaal naar voren. Maak ze af met wat zout en peper naar smaak. Verpak alle artisjokken losjes met aluminiumfolie. Doe de schaal in de oven en bak ze voor ongeveer 45 minuten.  Bestrooi de artisjokken na ongeveer 35 minuten met kaas en laat deze nog even smelten in de oven.

2018-04-07T21:41:59+00:00 28-11-2017|

About the Author: