Feestelijke hapjes

Je vindt hier de lekkerste feestelijke recepten voor hapjes waar iedereen blij van wordt. Gezond en snel te bereiden! Van vijgen uit de oven tot geroosterde artisjokken. Deze feestelijke hapjes kun je serveren als onderdeel van een kerstbuffet, een verjaardag of gewoon bij een borreltje. Enjoy!

Ontvang blog updates

Every body happy

Ik ga akkoord met de voorwaarden

Vijgen uit de oven

feestelijke receptenBereiding: Verwarm de oven voor op 225 graden. Snijd de vijgen tweemaal net niet helemaal doormidden. Klap de parten voorzichtig open. Schep er wat geitenkaas in en strooi er wat tijm overheen. Bestrooi ze daarna met wat stukjes walnoot en druppel er een beetje honing overheen. Zet ze ongeveer 6 minuten in de oven.

 

Hartige pizzamuffins (Chickslovefood)

Ingrediënten voor 12 muffins: 400 ml gekruide passata | 300 g volkoren tarwemeel| 2 tl bakpoeder | 3 eieren| 125 g geraspte pizzakaas

Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe het meel, het bakpoeder, de eieren, 50 milliliter olie, 25 milliliter water, de passata en een flinke snuf peper en zout in de kom van een keukenmachine en mix tot een beslag. Voeg vervolgens 100 gram pizzakaas toe en roer goed door met een vork. Schep het beslag in de holtes van een ingevette, siliconen muffinvorm. Strooi tenslotte de overgebleven kaas over de muffins en bak gaar in 25-30 minuten.

 

Geroosterde artisjok met knoflook en oude kaas

geroosterde-artisjok

Ingrediënten voor 4 geroosterde artisjokken: 2 verse artisjokken | 2 citroenen| 60 ml extra-virgin olijfolie | 5 teentjes knoflook | 3 takjes verse tijm | 50 g oude kaas | zout en peper naar smaak

Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Vul een grote kom met water en pers hier 2 citroenen in uit. Tijdens het schoonmaken van de artisjokken leg je ze hier telkens in, dan kleuren ze niet bruin. Maak de artisjokken schoon; snijd ongeveer 3 cm van de stam en 3 cm van de bovenkant van de artisjok en leg dan in citroenwater voordat je met de tweede begint. Lees verder >

 

Dadel kokos amandel balletjes

feestelijke recepten

Ingrediënten: 150 g zachte dadels | 75 g amandelschaafsel of ongezouten amandelen | 1 el rauwe cacaio | 2 el chiazaad | 2 el geraspte kokos en wat geraspte kokos om er extra overheen te strooien

Bereiding: Doe de dadels zonder pit en de amandelen in een keukenmachine en maak er een gladde massa van. De dan de cacao, chia en de geraspte kokos erbij en meng dit erdoorheen. Rol dan balletjes van het mengsel en rol ze door de kokosrasp.

 

Bruschetta met champignon, cottage cheese en bieslook

feestelijke recepten

Ingrediënten: sneetjes spelt (stok)brood | 250 g champignons | 200 g cottage cheese | 1 handje vers gehakte bieslook | halve citroen | 1/2 teentje knoflook | 1 el kokosolie | zout en peper naar smaak

Bereiding: Rooster de sneetjes (stok)brood. Verhit intussen de kokosolie in een koekenpan en laat de knoflook even fruiten. Doe er dan de champignons bij. Bak de champignons totdat ze mooi bruin zijn. Smeer dan het geroosterde brood in met de cottage cheese, verdeel de champignons over het brood en strooi er wat bieslook op. Breng op smaak met wat citroensap, zout en peper.

 

Geniet van deze feestelijke hapjes!

Liefs,
Vitaminstore