Dit heerlijke vegan recept staat in High Protein van Hannah Vreugdenhill. Zij is bij velen bekend als het gezicht van de gezonde maaltijdservice DoorMeal van Personal Body Plan. Hannah deelt in High protein maar liefst 56 favoriete eiwitrijke recepten, zo ook deze vegan turkse pizza!

Ontvang blog updates

No spam guarantee.

Ik ga akkoord met de voorwaarden

Waarom eiwitten volgens Hannah zo belangrijk zijn?

Iedereen die lekker in zijn vel wil zitten weet het: de sleutel naar succes zijn eiwitten. Eiwitten, ook wel proteïne genoemd, zijn niet alleen goed voor sporters maar helpen iedereen die een gezonde levensstijl nastreeft. Zo verzadigt een eiwitrijke maaltijd zo goed waardoor je minder behoefte hebt aan snaaien of het teveel eten van snelle suikers. Eiwitten helpen dus ook iedereen die wil afvallen of zijn lekkere trek onder controle wil krijgen. Hoewel er voldoende kant-en-klare eiwitrepen te krijgen in de supermarkt, is het beter om te zorgen dat je maaltijden genoeg proteïnen bevatten. En als je een eiwitreep voor on the go wilt? Waarom niet zelf maken? Dat weet je ook meteen wat erin zit.

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng alle ingrediënten voor de gehaktmix met wat peper en zout naar smaak in de keukenmachine of met de hand in een kom. Leg de wrap op een bakpapiertje en besmeer hem met passata (laat een klein randje aan de buitenkant vrij). Verdeel het gehaktmengsel over de wrap en bak hem ongeveer 4 minuten in de oven. Niet te lang, je wilt namelijk niet dat de wrap te knapperig wordt, anders kun je hem niet meer rollen. Snijd ondertussen de rodekool en ui in dunne reepjes en de komkommer en tomaat in slices. Maak het knoflooksausje: doe de sojayoghurt in een kommetje, pers de knoflook erboven en voeg een beetje zout toe. Snijd de bieslook en bosui fijn en voeg ze toe aan de yoghurt. Goed roeren, en alles is klaar om de pizza af te maken. Beleg de pizza met de toppings, rol hem op en schep de knoflooksaus eroverheen. Dit is verantwoord genieten!

BENODIGDHEDEN VOOR 1 PIZZA

Bodem

  • 1 grote wrap
  • 15 g passata
  • Gehaktmix
  • 100 g rul vegagehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • ½ gepelde tomaat
  • 1tl paprikapoeder
  • ½ gesnipperde rode ui
  • 5 g gesneden bladpeterselie

Overige toppings

  • 20 g rodekool
  • ¼ rode ui
  • 30 g komkommer
  • ½ tomaat

Knoflooksaus

  • 50 ml sojayoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g bieslook
  • 10 g bosui