courgette-lijnzaadcrackers

Ingrediënten:

2 courgettes
1 rode paprika
1⁄2 rode ui, fijngesneden
1 kopje zonnebloempitten, 4 uur geweekt 1 kopje lijnzaad, gemalen tot meel
Een klein handje lijnzaad heel laten.
1 kop sesamzaad
1⁄4 kop olijfolie
1⁄4 kop voedingsgist (Voor een hartige smaak en veel vitamine B!)
1 tl. zout, kruiden naar smaak
(bijv. Italiaanse kruiden)

Ontvang blog updates

No spam guarantee.

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Bereiding:

– Schil de courgettes en stop ze in de blender met de paprika. Vermeng het mengsel met de zonnebloempitten, ui, lijnzaad, sesamzaad, kruiden en olijfolie.
– Smeer het geheel uit over een paar bak- papiervellen die bij een droogoven horen. Het eerste uur laat je de crackers op 60 graden Celsius “zweten”. Daarna zet je de oven op 40 graden Celsius en laat je ze 14 uur bakken. Tot ze lekker knapperig zijn.
– Na ongeveer 7 uur draai je de crackers om. Leg ze op de gaasbladen en verdeel ze met een scherp mes in de gewenste vorm.
– Laat de crackers drogen tot ze de gewenste structuur hebben. In een lucht- dichte doos zijn je verse crackers, vol voedingsstoffen, vitamines en omega 3 wel 5 tot 7 dagen houdbaar!

2017-12-22T13:23:36+00:00 22-12-2017|

About the Author: