Wist je dat gezonde voeding ons lichaam extra kan ondersteunen in tijden waar een goede weerstand hard nodig is? Met deze 5 voedingstips van onze health coaches helpen we je de komende periode zo gezond mogelijk door te komen:

Ontvang blog updates

No spam guarantee.

Ik ga akkoord met de voorwaarden
  1. Vermijd suiker
    Suiker breekt vitaminen en mineralen af en hebben een negatief effect op je oh-zo-belangrijke immuunsysteem. Neem dus geen of veel minder limonade of frisdrank maar kies voor een glaasje water (eventueel met een citroentje voor de smaak).
  2. Probeer voedzaam, maar licht verteerbaar te eten.
    Deze tip is vooral belangrijk als je al wat klachten hebt. Alle energie gaat op dat moment naar je immuunsysteem en zwaar eten (veel, vetrijk of rood vlees) kan spijsverteringsklachten veroorzaken omdat je te weinig energie hebt voor een goede vertering. Niet fijn, als je je al niet lekker voelt!
  3. Vervang je koolhydraten door vezels
    Koolhydraten zijn belangrijk, maar vezels en vitaminen nog meer. Door meer groenten en fruit te eten in plaats van aardappelen, rijst of pasta, kom je direct aan meer voedingsstoffen en belast je je lichaam minder met het verwerken van al die koolhydraten. En het maakt je ook een stuk minder suf een uurtje na de maaltijd.
  4. Dry januari? Maak er dry maart van!
    Vermijd het gebruik van alcohol houdende dranken. De alcohol belast verschillende systemen van je lichaam die anders worden ingezet om indringers als virussen te bestrijden. Zo houd je die energie over en maakt dat je minder vatbaar!
  5. Houd je voedingspatroon voorlopig even stabiel
    Breng nu niet in een keer grote wijzigingen in je eetpatroon aan, zoals plotseling vegetarisch of veganistisch gaan eten. Deze verandering kan het lichaam nu even niet direct opvangen en tijdelijke te korten in voedingsstoffen maken je ook weer meer kwetsbaar.